dimecres, 4 de maig del 2011

Brownies de xocolata amb nous

Un classic no es viu cada dia (tot i que últimament sembla que n'hi ha més que llangonisses) i tampoc una semifinal de la Champions... i coses com aquestes cal celebrar-les! En honor a aquest important esdeveniment avui a casa hem fet brownies; espero que us agradin!



BROWNIES DE XOCOLATA AMB NOUS (i amb un toc blaugrana)

Ingredients:

Pel brownie:
  • 220 grams de mantega
  • 115 grams de xocolata (70% de cacau)
  • 200 grams de sucre
  • 4 ous
  • 140 grams de farina
  • 120 grams de nous
  • un pessic de vainilla en pols
  • un pessic de sal

Per les maduixes decorades:
  • maduixes (òbviament)
  • gelatina de decorar pastissos blava

Preparació:

Primer de tot, preescalfeu el forn a 180 ºC.
Poseu la mantega tallada a daus a una cassola amb la xocolata a sobre i escalfeu-ho a foc lent. És important que la xocolata no toqui amb el cul del recipient; d'aquesta manera s'evita que la calor li toqui directament i es cremi. Un cop estigui desfet (podeu remenar-ho una mica així que la mantega es comenci a fondre) afegiu-hi el sucre i mescleu-ho durant uns 3 minuts; després retireu-ho del foc. El sucre no es dissoldrà del tot. Deixeu-ho refredar uns 10 minuts i un cop estigui tebi, afegiu-hi els ous d'un en un i remenant ben bé; en aquest punt la massa té una textura com gomosa. Poseu-hi la farina, la sal i la vainilla i continueu remenant la mescla amb una espàtula; és possible que quedin grumolls però de totes maneres això no afecta després el resultat. Finalment afegiu-hi les nous, prèviament picades (sense fer-ne trossos massa petits), remeneu-ho una última vegada i aboqueu-ho en un motlle untat amb mantega. Poseu-ho al forn uns 20-25 minuts. Cal tenir en compte que la massa ha d'estar una mica poc feta. Després de treure'l del forn, deixeu-lo airejar en una reixeta.

Bon profit i visca el Barça!


2 comentaris:

  1. jejeje M'ha agradat molt això de celebrar el partit amb unes postres ben dolces!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. sí! tot i que el més dolç va ser passar a la final! :D

    ResponElimina