dissabte, 28 de maig del 2011

Coulants de xocolata

Muffins, cookies, brownies... la majoria de les receptes que he penjat són americanes, i, la veritat, trobo que no és just. De manera que avui anem més a prop i us porto uns postres contundents amb nom francès: coulants de xocolata. Ens els van ensenyar fa uns dies al curs i els hem repetit un parell de vegades... són un èxit assegurat!

La recepta, en principi, és per a 4 coulants, 1 per persona. Però si te'n menges un d'aquells després de dinar el risc de mort per tip és força elevat, de manera que nosaltres els hem fet més petitons... i ens n'han sortit uns quants més! O sigui que això, com sempre, va a gustos!

Els coulants són ràpids i fàcils de fer, no cal pujar clares a punt de neu ni tenir cap estri especial. S'han de menjar calents, de manera que, si es tenen convidats, es poden posar al forn mentre es dina o, si es va convidat, es poden fer a casa i dur la massa per enfornar-los allà (la massa aguanta a la nevera fins a uns quants dies, almenys nosaltres l'hem conservada allà i no ens ha agafat pas mal de panxa!). L'únic inconvenient que tenen, pel meu gust, és a l'hora d'enfornar-los. La gràcia del coulant és que quedi cru per dins (per la qual cosa es deixa més aviat poca estona al forn) i quan te'l mengis surti una mica de xocolata líquida. El problema és que, amb ben poca estona, pot passar d'estar cru a estar massa fet, i la veritat és que si es fan massa perden gran part de la seva gràcia. Figura que quan pugen del centre i es comencen a esquerdar i obrir per dalt ja es poden treure, però alguna vegada ens hem trobat que per sota encara estan massa crus. Suposo que l'única solució és, a mesura d'anar-los fent, agafar el punt just del forn; de manera que, quin remei, els hauré de tornar a fer algun altre dia!



COULANTS DE XOCOLATA

Ingredients:
  • 115 grams de mantega
  • 115 grams de xocolata negra (vora el 70% de cacau)
  • 115 grams de sucre
  • 4 ous
  • 50 grams de farina

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180 ºC.
Desfeu la xocolata i la mantega trossejades en una cassola petita. Paral·lelament, bateu els ous amb el sucre durant uns 10 segons, fins que la mescla quedi homogènia i aboqueu-hi la xocolata i la mantega foses. remeney-ho amb un batedor el menys possible. A continuació, aneu afegint-hi la farina per tandes, mesclant-ho amb una espàtula.
Ompliu els motlles individuals quasi del tot (no pujarà massa) i enforneu-ho de 12 a 18 minuts (depenent de la mida, el forn, si la massa ha estat a la nevera i moltes altres variables).

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada