divendres, 27 de maig del 2011

Muffins de xocolata amb xips de 3 xocolates

Aquesta setmana al curs de cuina de xocolata ens han ensenyat a preparar muffins. M'ha esperançat (o més aviat al revés) veure que a la professora tampoc no se li inflen com passa amb els de pastisseria... per què? La meva mare opina que les magdalenes casolanes mai pugen. Per aquesta raó he decidit començar un altre projecte amb l'objectiu d'aconseguir fer unes magdalenes ben inflades i formoses. De moment, però, abans de començar a buscar receptes, us passo aquesta.

Els muffins han quedat bé, tot i que potser els faltava sucre (i això que a casa més aviat tenim tendència a trobar les coses massa dolces!), de manera que realment agraïes trobar-te el tros de xocolata blanca. Han durat només dos dies, però tinc la sensació que si es triga més a menjar-los, s'endureixen... per si de cas, millor no provar-ho!


MUFFINS DE XOCOLATA AMB XIPS DE 3 XOCOLATES

Ingredients:
  • 90 grams de farina
  • 20 grams de cacau tamisat
  • 2 grams de llevat químic
  • 80 grams de sucre
  • 90 grams de mantega fosa tèbia
  • 1 ou
  • 76 grams de llet
  • 25 grams de xocolata negra tallada a dauets
  • 25 grams de xocolata amb llet tallada a dauets
  • 25 grams de xocolata blanca tallada a dauets

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180 ºC.
Mescleu en un bol els ingredients secs (la farina, el cacau tamisat i el llevat). Paral·lelament, bateu el sucre amb els ous i afegiu-hi la mantega fosa i la llet. Aboqueu-ho sobre la mescla anterior i barregeu-ho. A mig remenar, incorporeu-hi les xocolates picades.
Ompliu de seguida 2/3 dels motlles i doneu-los uns copets perquè no hi quedin bombolles d'aire. 
Enforneu-ho entre 15-25 minuts (depenent de la mida). Quan hagin pujat, apagueu el forn i deixeu-los dins durant uns 5 minuts; després, deixeu-los reposar 5 minuts més fora del forn.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada