dimecres, 15 de juny del 2011

Brownies de xocolata amb farina d'ametlles

L'altre dia al curs de xocolata ens van ensenyar una nova recepta que ha fet furor. Es tracta d'un pastís que, en comptes de farina està fet amb ametlla mòlta. I és que és boníssim!!! Queda com una espècie de brownie però força més greixós (i, per tant, també més bo!) i, com a tal, és ben senzill i prou ràpid de fer. Vam aprofitar per dur-lo a un pica-pica berenar i va ser tot un èxit. Aquí en teniu la recepta!


BROWNIES DE XOCOLATA AMB FARINA D'AMETLLES

Ingredients:
  • 5 ous
  • 170 grams de sucre
  • 125 grams de mantega (la recepta original n'hi posava 220, però les ametlles ja el fan més greixós i era una mica massa excessiu, i queda molt bo igualment!)
  • 200 grams de xocolata amb el 60% de cacau
  • 80 grams de farina d'ametlla tamisada

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180 ºC. Unteu un motlle metàl·lic amb mantega i poseu-lo a la nevera.
En un bol gran, bateu els ous just per a trencar els rovells. A continuació, afegiu-hi el sucre i mescleu-ho fins que quedi homogeni.
Desfeu la xocolata amb la matega i aboqueu aquesta barreja als ous, remenant-ho el menys possible. Finalment afegiu-hi la farina d'ametlles mòltes. Ompliu el motlle i poseu-lo uns 25 minuts al forn. 

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Oh!! Ja el provaré amb farina d'ametlla!! Ja ho crec que deu quedar més gustós. Molt bona idea!
    Petons!

    ResponElimina
  2. sí, sí, em va sorprendre de com n'era, de bo! el recomano de debò! ;)

    ResponElimina